Yerleştirildikten sonra yapıştırıcı katman parlatılarak çok pürüzsüz bir yüzey elde edilebilir. Bu işlem hem erkek hem de dişi kalıplar için geçerlidir, bunun yanı sıra katman üzerine doğrudan bir kat jelkot veya reçine de atılabilir. Yapıştırıcı katmanın üzerine PVA kalıp ayırıcı ile kat atılırsa kalıbın diğer yarısında daha düzgün bir yüzey elde edilir.

Hedeflenen parça kalınlığını modellemede kullanılan diğer bir yöntem de parçayı kalıbın ilk parçası içerisinde normal şekilde lamine etmek, ardından parçanın arka yüzünü bir dolgu veya benzeri bir ürünle kaplamak ve ince zımpara ile yüzeyi parlatmak şeklinde yapılır. 

Bu yüzeye birkaç kat kalıp ayırıcı vaks atabilirsiniz. Varsa kullanacağınız bir kat PVA kalıp ayırıcı malzeme kalıp ayrımını kolaylaştırır. Kalıbın ilk parçası hazır olduğunda ikinci parça da yapay parça üzerine normal şekilde lamine edilebilir.Tamamen sertleştiğinde kalıp aparatları ayrılır, yapay model çıkarılır ve iki parçalı kalıp uygun kalıp yağı uygulanarak kullanıma hazır hale gelir. Daha önce belirtildiği şekilde RTM kalıpları normal kalıplardan çok daha dayanıklı olmak zorundadır ve pek çok durumda harici bir kasaya ihtiyaç duyar. 

Kalıp yarılarının arasındaki sızdırmazlar da göz önünde bulundurulması gereken önemli bir konudur. Bunlar genellikle uygun bir oluk içerisine yerleştirilmiş ekstrüzyon kauçuk kısmın şeklini alırlar. Kalıp lamine edileceği zaman bu oluklar kalıplanabilir. Diğer bir önemli konu da reçine giriş ağzının yerleştirilmesidir. Bunu bir ölçüye kadar istenilen parçanın şekli belirler, ancak pek çok durumda reçine girişi parçanın merkezine yakın şekilde konumlandırılır.

DİĞER ÜRÜNLER